Over mijzelf

Mijn naam is Anja en ik woon in Ommen midden in het prachtige Vechtdal in Overijssel.

Ik ben getrouwd met Hans en moeder van drie volwassen kinderen. Daarbij is ons gezin uitgebreid met schoon- en kleinkinderen waar we erg van genieten. Ik ben opgeleid als pedagoog, coach en ervaringsgericht pastoraal counselor.

Al heel lang heb ik een hart voor vrouwen en is het mijn passie om vrouwen in hun relatie met zichzelf, hun netwerk en God te versterken. Ik vind het waardevol om in deze vaak veeleisende en individualistische tijd naar jou te luisteren. En daar waar je niet helemaal meer weet hoe je met bepaalde situaties in je leven, je relatie of gezin om moet gaan samen te zoeken naar datgene wat bij jou past en waar jij mee verder kunt. De Bijbelse waarden zijn voor mij de inspiratiebron. Geloof, relatie, betrokken zijn, verbondenheid, het goede willen zien en verwachten, vergeving en nieuwe kansen zijn uitgangspunten van waaruit ik wil leven en werken.  

Voorheen heb ik gewerkt als A-verpleegkundige, groepsleidster bij kinderen met een verstandelijke beperking en later als gezins-thuisbegeleider en pedagogisch adviseur bij het opvoedbureau. In deze functies heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en kinderen. Zelf heb ik gaandeweg ook – met vallen en weer opstaan – veel mogen ontdekken en leren als vrouw, partner en moeder.

Ik heb diverse trainingen en cursussen gevolgd m.b.t. ouderschap en opvoeding, kinder-, tiener- en volwassenpastoraat en ben daarvoor gecertificeerd. Om mij verder te specialiseren in gezinsbegeleiding heb ik de opleiding Thuisbegeleiding en HBO-Pedagogiek gevolgd. Vanuit mijn praktijk ‘Passie voor het gezin’ begeleid ik met die ervaring en kennis vrouwen in hun persoonlijke proces, relatie en/of moederschap.

Samen met mijn echtgenoot hebben wij de tweejarige post HBO-opleiding PPP voor Ervaringsgericht Pastoraal Hulpverlener gevolgd en in 2020 afgerond. Sinds 2017 bieden wij echtparen in Ommen de gelegenheid hun huwelijk te versterken. Zie hiervoor de aparte website van Hart voor je Relatie.