Over mijzelf

Mijn naam is Anja en ik woon in Ommen midden in het prachtige Vechtdal. Ik ben getrouwd met Hans en moeder van drie volwassen kinderen. Al heel lang heb ik een hart voor vrouwen en hun gezin en is het mijn passie om vrouwen te versterken. Ik vind het waardevol om in deze vaak veeleisende en individualistische tijd naar jou te luisteren. En daar waar je niet helemaal meer weet hoe je met bepaalde situaties in je leven, je relatie of gezin om moet gaan samen te zoeken naar datgene wat bij jou past en waar jij mee verder kunt. De Bijbelse waarden zijn voor mij de inspiratiebron. Geloof, relatie, betrokken zijn, verbondenheid, het goede willen zien en verwachten, vergeving en nieuwe kansen zijn uitgangspunten van waaruit ik wil leven en werken.  

Ik heb gewerkt als A-verpleegkundige, groepsleidster bij kinderen met een verstandelijk beperking, gezinsbegeleider en pedagogisch adviseur bij het opvoedbureau. In deze functies heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van ouders en kinderen. Zelf heb ik gaandeweg ook – met vallen en weer opstaan – veel mogen ontdekken en leren als moeder.

Ik heb diverse trainingen en cursussen gevolgd m.b.t. ouderschap en opvoeding, kinder-, tiener- en volwassenpastoraat en ben daarvoor gecertificeerd. Om mij verder te specialiseren heb ik de opleiding HBO-Pedagogiek gevolgd en in 2014 afgerond. In 2018 ben ik (samen met mijn echtgenoot) met de tweejarige post HBO-opleiding PPP voor Ervaringsgericht Pastoraal Werker gestart die ik in 2020 heb afgerond. Als echtpaar zijn wij in onze kerkelijke gemeente 7 jaar diaken voor huwelijk, opvoeding en gezin geweest. Sinds vier jaar bieden wij stellen de gelegenheid hun relatie te versterken. Zie hiervoor de aparte website van Hart voor je Relatie. Vanuit mijn praktijk  begeleid ik vrouwen in hun persoonlijke proces, relatie en/of moederschap.